Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Desember

fredag 8. januar , 2016 kl. 09:58 i Nils-Bendik. 0 kommentarer »

Desember. Desember har jeg alltid hatt mye å gjøre, spesielt når man snakker om service bransjen. Å når jeg er her nede i Afrika og ikke jobbe så mye, føles det egentlig litt rart å ikke ha lange arbeidsdager med mye stress, mye intensitet og mye fokus. Desember har jeg alltid likt, familie tid.

Så her i Afrika så er det annerledes. Føler liksom ikke at jeg har så mye kjærlighet med min vertsfamilie. Familien min hjemme betyr veldig mye og spesielt når man snakker om desember måned. Å vi fikk juleferie den 18 desember, og da kunne vi dra hvor vi ville. Men, jeg følte liksom ikke så mye juleglede selv om det nærmet seg julaften. Dagen går og plutselig så var med juleaften. Jeg har hatt litt problemer med magen en stund, og vi skulle dra til Zanzibar i de nærmeste dagene etter julaften. Så bestemte jeg meg å gå til legen for å ta en siste sjekk før jeg dro. Så satt jeg der da på legekontoret på selveste 24 desember og ventet på testene jeg hadde tatt og resultatet var at jeg hadde parasitter igjen. Noen ganger så føler meg veldig uheldig. Dette er den andre gangen jeg har parasitter. Å de forekommer av maten man spiser her, er jo enten at de som lager maten ikke vasker hendene godt nok, spesielt når man har vært på do. Eller at de vasker maten i urent vann.

Så jeg var veldig skuffet og litt irritert at jeg har greid å få det igjen, og når vi skulle reise snart på ferie. Så jeg hadde masse tanker og ulike vinkler på hva jeg skulle gjøre, om jeg skulle dra eller ikke. Men, etter en del tenking så besluttet jeg å dra og bare håpe på det beste.

Men, da har jeg og erfart å tilbring på legekontoret på julaften, er jo morsomt å tenke på senere. Hehe

Så dagen gikk på å planlegge litt hvordan vi skulle dra og når vi skulle dra, men når jeg kom hjem for å pakke, så var det ingen hjemme, bare min hushjelper som stå ute i hagen å vannet plantene som min mamaLydia er så begeistret over. Var ikke akkurat det jeg hadde på håpet på. Følte meg veldig tom og trist når jeg sto der på rommet og tenkte over at dette er en rar følelse å tilbring julaften på. Så savne var stort av å ikke være hjemme. Etter at jeg hadde ringt hjem og min mamaLydia hadde kommet hjem så var det litt bedre tilværelse å feire julaften.

Vi spiste den chaga tradisjon maten, bananstuing på kvelden og etter det så var det å legge seg og vente til neste dag.

Var en merkelig julestemning, men når man er i et annet land så er det forskjell fra kultur til kultur.

 

 

IMG_0907

Ikke mang some var på legekontoret på 24 des

IMG_8594

Iallefall hadde jeg et juletre som beviste at det var jul.

Nils/Nejla

 

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.