Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Dagene flyr

torsdag 19. november , 2015 kl. 17:48 i Nils-Bendik. 0 kommentarer »

Dagene flyr

Nå er det lenge siden jeg har blogget og det har skjedd en del. Må bare prøve å sortere dem i riktig rekkefølge.

Det er godt å få hverdagene tilbake igjen etter valget, under de siste intense dagene under valget så har vi vært rolig og ikke gjort så mye. Fikk beskjed at vi måtte bli hjemme og ikke være ute.

Så dagene har vært fra å sove lenge og prøve å underholde seg selv, lese bøker og vær litt ut i solen.

Og når man er vant til å gjør noen hver dag, og må være rolig i 3-4 dager, så blir man fort rastløs. Etter de dagene så kjente jeg at kroppen sa ifra, at nå har jeg vært altfor lenge rolig og ryggen og kroppen verket at jeg har sittet og ligget for mye.

Men, jeg fikk mye tid med min Afrikas familie da og det likte jeg veldig godt. Føler nå at jeg er som et familie medlem og ikke som gjest.

At jeg nå kan gjør det jeg føler for og ikke spør først før jeg gjør det. Blir litt slitsomt i lengden men, har gått greit.Vasker litt av mine egne klær og undertøy, rydde og vaske rommet mitt, som jeg ikke har fått lov før eller at noen andre har gjort det for meg. Er godt at man kan vær litt selvstendig og ikke vær avhengig at andre gjør det for deg. God følelse.

Ellers så

på jobben så føler jeg bare mer og mer konvertabel, på kjøkkenet så vet de hvem jeg er og at kommunikasjon er bedre. Jeg føler meg som en av teamet og ikke som en fremmed.Språket og kommunikasjon går sakte, men jeg føler at jeg lærer noen hver dag. Blir litt tung i hode av å tenke på 3 språk. Kiswahilli-Engelsk og Norsk.
Og det blir noen gang litt krøll.

Og jeg kommer aldri til å klage på sommer varmen i Norge nå mer, for her er varmen en fiende spesielt når man jobbe med mat, selv om man blir svett og klam av å ikke gjør noe. For varmen her er så tørr og luften er og tørr, varmen gjør at man blir fort slapp og miste konsentrasjon, hvis man ikke passe på å avkjøle seg og drikker nok vann.

For jeg jobber jo med svart bukse og tette sko som og skal beskytte føttene hvis man miste varmt vann eller olje. Så blir fort klamt.Heldigvis så er kokke jakken tynn!

Så dagene går fort, og føler at helgene kommer så fort hver gang.

Når man har litt interesse for mat og når man jobbe på et hotell så da er det for gjort å bruke litt tid.

 

Men, i det siste så har jeg kjent litt ubehag i magen, litt krampe aktiv som kommer og går. Det er ikke vondt, men heller ikke greit. Og jeg er sjelden syk, og dette er vel en ting som jeg ikke er så vant til. Så jeg tenkte vell at dette vil gå over, i de fleste tilfeller så vil det gå over til slutt. Forhåpentligvis.
Men, krampen har fortsatt ikke gitt seg og det har gått litt over 1 og halv uke, så da bestemte jeg å spør og få råd for hva jeg måtte gjøre. Jeg var og litt usikker hvordan lege systemet fungerte, så det var en til ting å tenke på.

Og til slutt etter litt venting og en del samtaler så fikk jeg noen medisiner som jeg ikke er helt sikker på, men tror det er antibiotika.
I alle fall så er det en start å begynne, viss det ikke virker så må jeg bare bruke noen annet hjelpemiddel. For de dagene krampen er borte så kjenner jeg har vært sliten og trøtt. Kroppen er på en måte litt utslitt av å ha noen som irritere og gir ubehag. Så J
Det vil ordne seg til slutt.

Men, ellers så har jeg det bra. Har egentlig ikke så mye å klage på, etter alle de årene jeg har jobbet. Så sett jeg veldig pris på dette, godt å ha noen måneder med bare man gjør ting man liker.

Ingen bekymring, bare la dagene gå.

IMG_0516

Litt av hoved-kjøkkenet

IMG_0517

De fleste matlagingen går på kull og spesielt når strømmen er så mye borte.

IMG_0519

Litt av utsikten når jeg har pause

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.