Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

THEA I PATZUN: MINUTT FOR MINUTT

onsdag 4. november , 2015 kl. 02:18 i Thea. 0 kommentarer »

Tenkte jeg skulle skrive litt om hverdagen min i en mayalandsby. Nå har vi altså vært her i over to måneder og hverdagen har for lengst inntruffet. I begynnelsen var alt nytt og spennende, men etter en stund begynner ting som før var nytt å bli normalisert. Dagene går ekstremt fort, og de fleste er rimelig like. Hverdager er kjent for å være kjedelige og kjipe, og det kan de fint være her også. Ettersom det ikke er det smarteste å gå alene som jente (og hvit) etter 19.00, er det begrenset hva man kan gjøre på en hverdag. Jeg sier ikke at jeg ikke liker min nye hverdag, men noen dager er dritt kjedelig på lik linje som noen dager er ekstremt kjekke. Heldigvis trives jeg og de aller fleste dagene er gode. Er nesten litt redd for at tiden her kommer til å gå for fort!


05.00:Den første hønen/hanen begynner å bråke. (Må innrømme at de fuglene vi har på taket ikke er mine favoritter.) Det verste er at seriøst alle her har høner og andre fuglekrek. Med andre ord, det er ikke bare en hane/høne som bråker. Satser på at våre fugler snart blir middag.

07.15: Alarmklokken ringer, dagen har offisielt begynt

07.30: Frokost, som overraskende nok varierer fra dag til dag. Har fått alt fra pannekaker til suppe og som regel med varm melk mhmmm. (Har enda ikke fått frijoles, overraskende nok! Tror kanskje jeg har nevnt at det ikke er så godt)

08.00 – 12.00: Første økt på jobb. I Guatemala opererer man etter Guatemalansk tid. Det vil si at selv om jobben begynner kl 08.00, så finnes det ingen garanti for at jobben faktisk begynner 08.00. Vist det regner virker det som om alt stopper helt opp. Sjefen kommer en timer for sent og elevene dukker gjerne ikke opp…

13.00: Lunsj. I Guatemala er lunsjen det største måltidet, litt som middag hjemme. Alle går hjem for å spise lunsj hjemme med familien. Dette gjelder skoleelever også! To ord som beskriver lunsj utmerket god er KYLLING og TORTILLAS. Kommer garantert til å få avsmak på kylling etter fem måneder her, ettersom jeg spiser det minst en, om ikke to ganger om dagen. Har også kommet til det punktet hvor jeg lurer på hvordan det kommer til å gå i Norge når jeg ikke lengre får tortillas til hvert eneste måltid.

14.00: Tilbake på jobb for andre arbeidsøkt.

17.00: Ferdig på jobb for dagen. Dette er den tiden på døgnet hvor vi har mulighet til å finne på noe. Som oftest møtes vi fire jentene fra Norge og bare trasker rundt (ettersom det ikke er så veldig mye å finne på her)

20.30: Middag (eller det vi kaller kveldsmat hjemme). Ettersom min vertsfar ikke kommer hjem fra jobb før sent, er det ikke middag før sent. Middagen varierer også fra dag til dag, men et fast innslag er selvfølgelig tortillas. Her en dag fikk jeg faktisk risengrynsgrøt! Jeg fortalte familien min at jeg savnet Norge litt, og da disket vertsmor opp risengrynsgrøt og hadde til og med kjøpt inn kanel til meg. (Blir virkelig rørt over hvor fantastisk familien min er). De spurte meg om det var greit at de spiste tortillas til grøten, men etter min reaksjon (latterutbrudd) endte det med at de spiste grøt uten tortillas.

21.30: vi er ferdig med middag og lyset slukkes. På denne tiden av døgnet er jeg på rommet mitt og nyter det lille jeg har av internett. Vist internettet er helt katastrofe så leser jeg litt i boken min

22.00 – 22.30: god natt! (Må opplyse om at jeg aldri før har sovet så mange timer i døgnet. I Norge er 5 timer mer enn nok, mens her sover jeg mellom 8 og 9 timer hver natt! Kommer godt uthvilt tilbake til Norge i alle fall)

 

slenger med litt bilder av hverdagen. Altså mat, jobb, Patzun og de dumme hønene som btw sover i trær…

innlegg50PicMonkey CollagePicMonkey Collage1PicMonkey Collage898

//Thea




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.