Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

4.sep 19:48

tirsdag 20. oktober , 2015 kl. 10:22 i Mario. 0 kommentarer »

Ting jeg har gjort i dag:
– Spist quesedilla på en europeisk resturant

– Gått på skogstur til et høyt fossefall

– Badet i fossen

Quesedillaen var ikke god. De er ikke så god på internasjonal mat, men den lokale maten er ganske god. Hittil er favoritten min Samosa, en liten trekant, frityrt og innbakt kjøtt og løk, ligner på empanadas. Ellers går det mye i alle sorter karbohydrater, både raske og treige. Det er ikke uvanlig å ha både ris, pasta, kokt banan og potet til én og samme middag. det spises mye gryterett.
Det var gøy å bade, og håper vi finner flere steder hvor man kan bade.
Jeg føler at jeg blir behandlet usedvanlig godt hjemme hos familien Mfangavo. Papa serverer meg øl daglig, da han vet at jeg liker øl. De andre barna i familien har ikke fått øl. Kanskje de ikke drikker alkohol?? Jeg skal også forsyne meg først ved middagen. I tillegg vasker de klærne mine, til og med undertøyet. Det blir litt for mye. Jeg føler at jeg går rundt og skjemmes bort. Det er ikke greit. Jeg har nå snakket med familien om at jeg synes at det er på tide at jeg kan bidra i husarbeidet og at jeg kan hjelpe de andre. Nå har jeg lært å vaske klær for hånd, og jeg og Samuel tok oppvasken etter middag. Det føles bra.
Det er mye jeg lurer på, som at hvorfor de to jentene i huset ikke sitter med matbordet når vi spiser middag. Jeg observerer mye uten å gjøre for mye ut av meg selv. Spør kan jeg gjøre etterhvert. Jeg vil ikke virke rar. “Man kan godt være rar, men ikke fra første stund. Rar etterhvert” som Erlend Loe skriver. Slik kan vi gradvis bli bedre kjent. Her, derimot, er de ikke redd for å si ting rett ut. De synes det er merkelig at jeg har langt hår og øredobber, fordi det er bare slik jenter har. Og tatoveringer, det tyder på at man er med i en gjeng. Uansett, vi har en god tone og ler mye sammen. Jeg tror de liker å ha meg her. Etterhvert blir vi nok bedre kjent med hverandre. Det lover godt.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.