Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

JEG HAR SETT LAVA

tirsdag 22. september , 2015 kl. 21:59 i Thea. 0 kommentarer »

Tro det eller ei, men overskriften er helt sann! I helgen opplevde vi et vulkanutbrudd fra Mellom-Amerikas mest aktive vulkan Fuego. Heldigvis er det ganske så god avstand til vulkanen (var også et ganske så lite utbrudd), så var langt fra så dramatisk som det høres ut som. Tror faktisk det er noe av det kuleste jeg har sett. Selv på god avstand kunne man se lavaen som sprutet opp og rant ned langs fjellet. Ikke nok med det, på søndag tok vi turen til en av de andre aktive vulkanene i nærområdet.  I Guatemala finnes det 32 (eller 37, litt usikker) vulkaner hvor 4 av dem er aktive og mange er sovende.

PicMonkey Collage2

Det var en mindre redusert gjeng som sto opp klokken 05.00 for å bestige vulkanen Pacaya. Tror jeg trygt kan si at jeg er det eneste A mennesket i gruppen. Etter to timer med oppoverbakke var vi på «toppen». Ettersom vulkanen er aktiv er det begrenset hvor langt opp det er mulig å komme. På restene fra utbruddet i januar 2014 (lavasteinene, vist det er det det heter) grillet vi marshmallows. Er egentlig ikke fan av marshmallows, men vist man griller de på en vulkan skal jeg love deg at det smaker helt fantastisk. Etter grilling av marshmallowes og en rekke mislykkede hoppebilder (hovedsakelig fra jentenes side), var det en storfornøyd men sliten gjeng som satte kursen hjem mot Antigua.PicMonkey Collage

PicMonkey Collage1Dagen i dag, og stort sett alle andre hverdager, består hovedsakelig av mellom fire og seks timer med spanskundervisning. Er selv overasket over hvor intenst og utmattende det er. Etter skolen har vi aktiviteter som salsa, i tillegg har vi lekser og andre gjøremål. Jeg har også en fast siesta (en lur) etter skolen. Nesten akkurat samme rutine som hjemme!

vi blogges!




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.