Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Første uken!

mandag 7. september , 2015 kl. 23:05 i Thea. 0 kommentarer »

Hvor skal jeg egentlig begynne? Det har skjedd så mye på den lille tiden vi har vært her. Så mange nye mennesker og så mange nye inntrykk. Tror ikke alt har sunket helt inn enda. Har vell kanskje ikke helt innsett at jeg skal bo her de neste fem månedene. Det jeg derimot har innsett er at jeg er enda dårligere i spansk enn jeg først hadde antatt. Må innrømme at fem år med spanskundervisning var mer eller mindre bortkastet. Bortsett fra mine dårlige spansk egenskaper har dagene vært fulle av aktiviteter. Her en dag var vi på et kjøpesenter for å skaffe oss nye guatemalanske telefoner. Viste dere at det finnes utallige kjøpesentre i Guatemala? Mye større og finere en hva vi har i Norge? Det hadde jeg i alle fall aldri sett for meg!

fineste velkomstgjengen

fineste velkomstgjengen

De tidligere sør-nord sporerne har vært trofaste ved vår side og fungert som både oversettere, «livvakter» og guider. De har vist oss rundt i hovedstaden, det offentlige universitetet og tatt oss med på bowling. Har også hatt mitt første møte med tradisjonell guatemalansk mat. Det går for det meste i frijoles negros (som er svarte bønner) og mais tortillas. Kan ikke påstå at det er blitt en favoritt enda. Har også fått smake shukos, som er pølse i brød men uten pølse. Veldig rart, men også overraskende godt.

shukos, pølse i brød men uten pølse. NAM!

shukos, pølse i brød men uten pølse. NAM!

min nye telefon: liten og rød, og har til og med 2G!!

min nye telefon: liten og rød, og har til og med 2G!!

 

 

 

 

 

 

 

bowling er ikke alltid like enkelt

bowling er ikke alltid like enkelt

storfornøyd med bowling!

men storfornøyd med bowling!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå har vi flyttet til Antigua hvor vi skal være de neste fire ukene. Her skal vi gå på spanskskole med privat lærer (som ikke snakker engelsk) og få hjemmelekser. Vi får til og med en test på slutten av hver uke for å sjekke at vi faktisk lærer noe. Spanskundervisningen har akkurat begynt og merker at jeg gruer meg litt til hver time. Har tross alt hatt fem år med spanskundervisning og kan tydeligvis ekstremt lite. Men merker virkelig behovet for å kunne språket. Man føler seg rett og slett hjelpeløs når man trenger hjelp til å kjøpe mat i butikken. Gleder meg til jeg kan være med i samtalene rundt middagsbordet og kjøpe min egen mat.

Akkurat for øyeblikket sitter vi på terrassen i Antigua og ser etter vulkanutbrudd (ja det er en aktiv vulkan skremmende nære!) Hver morgen kan vi se det kommer røyk fra vulkanen. En av dagene skal vi faktisk gå på vulkanen for å grille marshmallows!

spor26

 

 

 

 

 

 

 

 

bloggklem fra storfornøyd jente!




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.