Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Tilbake til normalen (?)

onsdag 10. februar , 2016 kl. 14:25 i Katrine. 0 kommentarer »

Jeg aner ikke helt om jeg kan kalle det å komme hjem «tilbake til normalen», for hva vet vel jeg om hva som er normalt lenger? Jeg har vært borte i 5 måneder, og det som føles normalt for meg, er totalt annerledes enn det som er normalt her. Det har vært godt å komme hjem, men jeg føler meg fortsatt ikke helt tilstede. Hodet mitt er ikke hjemme i Kabelvåg. Hodet mitt er hjemme i Tanzania. Det å komme hjem til Norge var mer annerledes enn det jeg trodde det skulle bli. Det er som om at jeg aldri dro. Huset er det samme, familien min er den samme og alle vennene mine er de samme som de alltid har vært. Men, jeg er ikke den samme Katrine som det jeg var da jeg dro. Jeg har forandret meg på så mange måter. Jeg klarer såvidt å få hodet mitt rundt det selv, og da er det vanskelig å skulle forklare meg og det til andre. Utvekslingen har gjort mer med meg enn det jeg trodde den hadde, og det er først nå etter at jeg kom hjem at jeg merker det godt. Alt fra klesstil til væremåte og til holdning til alt i livet mitt har forandret seg. Jeg føler verdiene mine er helt forskjellig fra vennene mine sine, og ting jeg så på som viktig før, betyr nesten ingenting for meg lenger. Jeg har lært meg å gi litt mer faen i hva andre sier og mener. Jeg har funnet ut hva som er viktig for at jeg skal ha det bra, og det kommer jeg  til å leve etter heretter, uavhengig av hva kjente og kjære mener om det. Det er mye som skal prosesseres og tenkes over når man først er kommet hjem etter et slik opphold, så mye av tiden min hjemme nå går til tenking og reflektering.

collage

Til nå har jeg vært veldig opptatt hjemme. Jeg har møtt familie, vært hos legen et par ganger og søkt jobb. Jeg har vasket alle klærne mine fra oppholdet og pakket ut alle tingene fra koffertene. Jeg har vært med venner og ellers bare kost meg. Alt dette på en uke. Jeg har ikke fått helt tid til å tilpasse meg det norske været og temperaturen. Jeg gleder meg til å kunne få slappet av litt, og prøve å få hodet mitt på norsk jord. Heldigvis var jeg heldig med været da jeg kom hjem. Hele forrige uke var det sol (ønsker å tro at jeg tok den med meg fra Tanzania), så overgangen ble ikke så ille som jeg trodde. Dessverre er jeg ikke helt vant med minusgrader enda, så når jeg drar ut er jeg kledd i ull fra topp til tå. Heldigvis ser jeg på meg selv som tilpasningsdyktig og tror nok det ordner seg om ikke så lenge. Elsker det fine vinterlyset som er her nå, og en ting som gledet meg veldig mye var da jeg endelig fikk sett nordlyset igjen. Mange, mange måneder siden sist – det var savnet!

Tiden fremover skal nytes. Jeg har savnet familie, venner, hunden og ikke minst den friske luften. Tusen takk til Vennskap Nord/Sør ved Skjalg og Astrid som ga meg denne utrolig bra muligheten. Tusen takk til alle som har støttet meg gjennom oppholdet. Og sist men ikke minst, tusen takk til Johanna, Mario og Nils (+ Keneth og Diego) for alle gode og fantastiske minner og øyeblikk i Tanzania, aner faktisk ikke hvordan ting hadde vært hvis det ikke hadde vært for dere. Jeg er evig takknemlig. Asante kwa kila kitu (tusen takk for alt) Tanzania, vi snakkes nok senere i livet!

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.