Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

¡Adiós y muchas gracias para todo!

søndag 31. januar , 2016 kl. 10:00 i Emma-Marie. 0 kommentarer »

Jeg vil begynne med å nevne Astrid og Skjalg som gav meg denne fantastiske muligheten og jeg er utrolig takknemelig! Tiden her i Guatemala har gått både sakte og fort og nå er det hjemreise. I løpet av disse fem månedene har jeg blitt veldig glad i Guatemala og annser dette flotte landet som en av mine hjem. Jeg har fått utfordret meg selv og kommet ut av komfortsonen min. Jeg har fått en fin familie og flotte venner her i Guate, som jeg gruer meg til å forlate. Spansken min har gått fra å bare være si og no til å bli fullstendige setninger og samtaler. Det har ikke bare vært lett, men det er en del av opplevelsen og jeg sitter igjen med så mye. Jeg har reist på kryss og tvers av landet i kylling busser og pick-up biler. Jeg har spist så mange varianter av egg og bønner at jeg har mistet telling. Bønner har også blitt noe av det beste jeg kan få. Det vil være rart å ikke ha tortillas med alle måltidene mine. Jeg har fått feire jul på en helt annen måte enn det vi er vandt til i Norge. Jeg har blitt vekt av kyllinger på taket. Jeg har hørt mye morsomt fra menneskene på gata. Jeg har lært meg å prute på spansk. Jeg har spist alt for mye pan dulce og choco banano. Jeg har vært lærer. Jeg har sett lava sprute ut av en vulcan. Jeg har også grillet marshmallows på en Vulcan. Jeg har opplevd Guatemalsk nasjonaldag. Jeg har vasket klær for hånd. Jeg har gått i Maya-klær. Jeg har lært å lage litt Guatemalsk mat og mye, mye mer.

Det har vært spennende å få bli kjent med kulturen her. Alle fargene, mønstrene, maten, de hjelpsomme og hyggelige menneskene, naturen, historien, osv. Jeg har fått mange fine minner med mine flotte med-Sporere, som jeg kommer til å huske i lang tid fremover. Jeg føler også at jeg har forandret meg eller vokst litt på denne turen og det er jeg veldig glad for. Det har virkelig vært en opplevelse for livet og jeg har et sterkt ønske om å dra tilbake til denne delen av verden i fremtiden. Jeg vil anbefale Guatemala på det varmeste. Tusen takk for alt og ¡Hasta pronto!

PicMonkey Collage

PicMonkey Collage2

PicMonkey Collage3

  • Emma-Marie
Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.