Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Fra ferie til hverdag

torsdag 21. januar , 2016 kl. 03:47 i Emma-Marie. 0 kommentarer »

Etter stort sett bare ferie i desember, så var det litt godt å få noen rutiner i hverdagen igjen. Jeg hadde noen fine dager på øya Caye Caulker i Belize sammen med Thea, før vi kom hjem til jul for to dager. Jul i min familie bestod av mye tamales, et vanlig tre dekt i syngende lys, barnåler på gulvet og mye fyrverkeri. Det var veldig koselig at vi gav klem til hverandre når klokken ble tolv og ønsket ”Feliz Navidad”. Etter jul tilbrakte Thea, Andrea, Diego og jeg noen dager ved kysten i Monterrico etterfulgt av noen dager i Antigua. Det var i Antigua vi feiret nyttår og det var veldig koselig.DSC07933

Nå for tiden jobber jeg, og Dorcas fra Tanzania på en skole som heter Cultura y Arte.  I de første to ukene gjorde vi egentlig ikke så mye. Vi satt for det meste på et klasserom med alle lærerene og fikk noen små jobber av og til. Vi var også med på et møte for alle lærerne i Patzun. Denne uken derimot kom elevene fra ferie og på morgenen jobber vi sammen med barn, og om ettermiddagen er vi sammen med ungdom. Alle lærerne er veldig hyggelige og vi har det fint. Det er litt mer avslappende å assistere i timene enn å lede dem selv. Vi har også fått noen sykurs fra koordinatoren vår. Jeg synes det er veldig fint at vi får lære hvordan de broderer her og jeg koser meg mye med håndarbeidet.

 

Utenom arbeid så dro vi til Tikal første helg i januar og det var en veldig fin tur. Det var kjempekult å få se de store Maya templene og høre historien bak dem mens vi gikk rundt i den Guatemalske jungelen. Vi fikk også sett noen aper som var et høydepunkt. Jeg har ikke så mye mer å fortelle, annet enn at vi går mot slutten og vi er snart hjemme i Norge igjen. Det er veldig rart å tenke på, ettersom vi har blitt så vant til det livet vi har her. Jeg skal inrømme at jeg gleder meg til å kunne drikke vann fra springen uten problemer og å bytte ut bøttedusjen med en vanlig varm dusj. Det er fint at jeg innser hvor mange små ting vi kan være takknemelige for i Norge og det skal bli godt å komme hjem, men jeg vil definitivt savne dette vakre landet.

DSC08353

 

 

  • Emma-Marie
Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.