Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

litt kultur

torsdag 7. januar , 2016 kl. 18:11 i Johanna. 0 kommentarer »

Behandling av hushjelpen:

Noe jeg gjerne vil trekke frem som en av mine favoritting med mine vertsforeldre er deres holdning til andre mennesker, og nå snakker jeg spesielt om hushjelpen. Jeg vet at det er annerledes hjemme hos noen av de andre, men i min familie spiser alle middag sammen og det er ikke forskjell på hushjelpen, hun som bor her fordi skolen hennes er i nærheten og meg. Forresten så virker det kanskje som om det er helt vanlig å ha hushjelp her, og det er nok det i en større grad enn i Norge, men vi bor alle i over gjennomsnittet velstående familier og i denne samfunnsgruppen er det veldig vanlig.

Religion i vertsfamilen:

De er luthersk kristne og går i kirka hver søndag. Hver kveld har de bibelstund med sang, bønn og høytlesing fra bibelen. Jeg deltar hvis jeg føler for det fordi det er hyggelig og selv om jeg er ikke-troende har de ingen problemer med det. Når andre har stilt spørsmål ved hvordan jeg virkelig ikke kan tro på Gud forklarer de dem på en ordentlig måte at det er et individuelt valg fra person til person heller enn å avfeie det med ”det er fordi det er vanlig i Norge”, som jeg har hørt andre konkludere med.

Aircondition i kontorene/butikkene:

Bare i minibanken, bruker alltid i overkant lang tid på å ta ut penger fordi det er så deilig å være der inne i kulden. Rommet mitt er urolig varmt og jeg har ingen vifte el.liknende, så har våknet mange netter og dusja for å kjøle meg ned. Desember og januar er de varmeste månedene her og ja! det er varmt, i overkant av 30 grader akkurat nå (kl 19.45). Har vansker med å forstå all te-drikkingen her, ofte er det siste jeg har lyst på en kopp med noe varmt, men chai-tid er en veldig viktig del av kulturen.

 

-Johanna

 

 

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.