Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

kilimanjaro!

torsdag 7. januar , 2016 kl. 18:10 i Johanna. 0 kommentarer »

Siden sist har jeg vært på toppen av Kilimanjaro! Det var en helt fantastisk opplevelse og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har vært så utslitt eller glad noen gang før. Hadde et helt fantastisk team av bærere og guider med meg og ville aldri i livet klart meg uten dem. Har utrolig stor respekt for jobben de gjør, særlig bærerne. De bærer 20 kg på hodet og må gå fortere enn alle for å komme først frem til teltplassen og gjøre alt klart og lønna er ikke akkurat noe å skryte av. Men de klagde ikke og var alltid hjelpsomme og smilende, selv etter utallige høydemeter. Jeg møtte også guider som elsker jobben sin og fjellet selv om de alle var klare på at det er hardt arbeid uansett om du har vært på toppen over hundre ganger. De aller fleste som bor i Kilimanjaro-regionen og ser fjellet hver dag kommer aldri til å få råd til å bestige det med mindre de blir bærere eller guider. Mange jeg har snakket med har heller ingen interesse av å nå toppen, få kan se for seg å gjøre noe sånt for gøy og jeg fikk mange rare blikk fra familien da jeg fortalte at jeg skulle prøve. Vertsmoren min sa først at «det er ikke noe for jenter» og deretter «kan du ikke heller bare dra på safari da» med et stort sukk, men jeg tror bare de var bekymret for meg. Det føltes bra å komme tilbake, se på fjellet og kunne si at der, der har jeg vært.

Jeg var veldig heldig med selskapet mitt, jeg klatret med en australsk jente som heter Kamarra og vi passet bra sammen. Alt i alt er det nok det kuleste jeg har gjort noen gang og en opplevelse for livet!

IMG_3550

teamet! bak f.v: Isak (kokk), Colman, Kebby (gjemmer seg bak Colman), Sebastian, Amos, Paulo, Isaya og Joy (guide) foran f.v: Nathanael, Robert (guide), meg og Kamarra

DSCN0071 IMG_3490

-J

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.