Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Et innlegg om mat

fredag 11. desember , 2015 kl. 20:20 i Emma-Marie. 0 kommentarer »

Hola! Nå begynner det å bli en stund siden sist og jeg skriver nå ettersom Thea og jeg drar på ferie i morgen. I det siste så har jeg tatt noen bilder av maten jeg får hos familien min her. Jeg har kun tatt bilder av lunsj og middag ettersom frokosten min er stort sett cornflakes med banan og varm melk, men noen ganger får jeg tykke pannekaker. De spiser tortilla eller brød til hvert måltid her og tortillaen de spiser er liten og laget av maismel. Det var litt uvant i begynnelsen, men nå spiser jeg dem hele tiden. De spiser også mye bønner, kylling, egg og suppe. Potet blir regnet som andre grønnsaker og er bare en slags ”siderett” og ikke sånn som ris eller pasta. Hele familien min spiser lunsj sammen i stuen vår og det er veldig koselig. Tven bruker også å være på, gjerne med en novela som er en spansk såpeserie.

PicMonkey Collage

Over til noe annet mat relatert. En stund tilbake spurte vi koordinatoren vår Damaris og søsteren hennes om vi kunne lære å lage dobladas. Tostadas og dobladas blir laget av tortilla deig som blir presset til en tynn sirkel. De steker den deretter på en ved ovn til at den blir sprø, for så å steke den i olje. Forskjellen er at tostadas er som en stor rund nacho, mens dobladas er den sirkelen brettet med litt saus og kylling på innsiden. Når de er ferdige så smører man på bønner, salsa, ost eller andre ting. De er veldige gode og det var kjempekoselig at de ville lære oss hvordan man lager dem!

PicMonkey Collage1

 

  • Emma-Marie

 

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.