Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Halvveis

mandag 16. november , 2015 kl. 19:06 i Katrine. 0 kommentarer »

I dag er vi halvveis i utvekslingen. 77 dager siden vi kom, 77 dager til vi er hjemme igjen. Tiden går så utrolig fort her nede, noen dager fortere enn andre. Gjengen gjør alltid noe sammen, og vi finner alltid en eller annen måte å more oss på. Vi er flinke på det området. Ofte gjør vi det samme, men en gang i blant prøver vi også ut nye steder og nye ting. Sånn som da vi dro til Arusha. Denne helgen som kommer skal vi til et sted kalt Hot Springs. Der skal vi bo i telt, bade i varmekilde og bare kose oss maks mye. Det er en ting vi ikke har prøvd før, så det blir gøy. Jeg lurer litt på hvordan campinglivet i Tanzania er, men jeg tror ikke det er mye annet enn varmen som skiller det fra å dra på camping i Norge.

Av og til kan det virke litt skremmende at tiden går så fort, fordi jeg ikke føler at jeg bruker tiden så godt. Samtidig er jeg så sliten hver kveld fordi jeg/vi har gjort så mye. Jeg tror jeg kan si at jeg lever livet til det fulle her nede. Selvfølgelig savner jeg familien hjemme, og selvfølgelig blir det godt å komme hjem, men akkurat nå foretrekker jeg heller å være her i varmen, enn hjemme i Norge med snø og kulde. Har jo masse å se fram til, og jeg tror ikke tiden fremover skal gå noe saktere enn det den har gjort, så her gjelder det bare å nyte tiden som er igjen.

Ting å se fram til;

• hot springs i helgen

• send off-party og bryllup til vertsøsteren min, Devotha

• safari

• reise på ferie til Zanzibar og Dar Es Salaam

• annerledes jul-, bursdag- og nyttårsfeiring

I helgen som var feiret vi bursdagen til Nils, og det var veldig gøy. Vi dro på vår plass, taket på Osy Grand Hotel, og der ble Nils overrasket med en fin feiring sammen med oss. Senere dro vi til utestedet Glacier’s, og der ble vi kjent med noen finske jenter – det var hyggelig. Vi var også på TAWREF’s første stakeholders meeting på fredag, og i den anledningen ville de at alle fra TAWREF skulle ha matchende t-skjorter. Det var i grunn ganske morsomt. 30 stykket med samme t-skjorte på et møte med kanskje 50 mennesker. Møtet skulle starte 09.00, men da klokken var 08.55 var vi enda på kontoret og et par ansatte kom inn med alle papirene og posterne som skulle settes sammen og klargjøres til møtet. Når klokken nærmet seg 10.00 var vi endelig ferdige med å lime og feste alt sammen, så da dro vi til Umoja Hostel, hvor møtet skulle holdes. Etter at Dafrosa (lederen) hadde presentert alle parter som var representert på møtet (det tok kanskje en halvtime) annonserte hun at det var tid for en chai-pause. Så en halvtime inn i møtet skulle alle gå ut for å hente te/kaffe og forskjellig å spise til det. En time senere var de i gang med møtet igjen. Afrikanere altså, lite flinke til å holde tiden, ekstremt flinke til å drikke te og spise. Selve møtet foregikk på swahili, så vi skjønte veldig lite. Da møtet nærmet seg slutten sang vi for Nils siden det var bursdagen hans, og så spiste vi lunsj. Den siste tiden har jeg også hatt flere fighter med rotter på soverommet mitt. Familien min trodde det var jeg som var dårlig på å lukke romdøren min, da vi har et problem med rotter i huset, men slik var det ikke. Etter to ganger med rotter midt på natten i sengen min, oppdaget de at jeg hadde et hull nede med døren, slik at rottene kan krype inn og ut som de vil. Samme dag tettet de hullet, og etter det har jeg ikke hatt en eneste rotte på rommet mitt. Livet ble plutselig mye bedre da.

Ellers slenger jeg bare med litt bilder fra den siste tiden. Snakkes!

image

image

image

image

image

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.