Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Den siste uken og De Dødes dag

mandag 2. november , 2015 kl. 00:01 i Tidligere deltakere. 2 kommentarer »

Hei!

Denne siste uken har vi jobbet på Fundated kontoret her i Patzun. Det har vært veldig bra, ettersom vi har fått være sammen en hel uke for å forberede oss til skolen vi skal arbeide på. Der skal vi jobbe i par og undervise i fagene gym, kunst og håndtverk, matlaging og engelsk. Jeg både gleder meg og gruer meg til å jobbe der. Spansken min vil bli satt på prøve ettersom jeg har hovedsakelig kun brukt engelsk på de tidligere jobbene mine. Jeg har også bare undervist små klasser, så dette blir en fin utfordring for oss. Den første uken skal jeg jobbe sammen med broren min her og det blir en fin start for meg. Vi skal undervise i gym og kunst og håndtverk i neste uke, ettersom skolen begynner på onsdag. Dermed har vi fri på mandag og de siste forberedelsene på tirsdag.

Denne helgen valgte vi å bli hjemme ettersom i dag er de dødes dag. Før jeg går inn på det så skal jeg fortelle om resten av helgen min. På fredag brukte vi ettermiddagen til litt sightseeing, ettersom vi ikke hadde noe mer å gjøre på kontoret. Da dro vi til noe de kalte Dorcas Mountain. Det var egentlig kjempemorsomt. Dorcas mente hun skulle vise oss et fjell hun hadde vært på før. Det begynte med at hun ledet oss gjennom en maisåker og etter det måtte vi gå over en søppel haug, noe vi ikke var så glade for. Så skulle vi gå en glatt skogssti ned til et jordet hvor det satt en bonde med kua si. Vi holdt på å le oss ihjel når vi kom frem, ettersom det var bare en bakke. Hun skjønte ikke hva som var så morsomt, men en fin tur var det i alle fall.

PicMonkey Collagedorcusmountain

På lørdag dro jeg og Thea på markedet sammen med koordinatoren vår, Damaris, for å kjøpe tradisjonelle Maya klær. Uten henne så hadde vi virkelig ikke klart oss. Hun kjente så og si alle som solgte noe på markedet og viste nøyaktig hvor man skulle kjøpe hver del. Drakten består nemlig av en slags bluse, et skjørt og et belte som holder alt sammen. Hun prutet til og med for oss, slik at vi fikk kjøpt dem litt billigere. Vi er veldig glade for at vi har henne som koordinatoren vår. På ettermiddagen var jeg med broren min og Damaris på noe som heter Scout, eller speider på norsk. Dette er en av aktivitetene som Fundated har og de skulle ha en sen feiring av barnas dag, noe som finnes her. Vi hadde det som de kalte en Rally, som var en slags orientering med ulike aktiviteter på hver post. Jeg ble med et lag og tenkte at det ville være lett, men der tok jeg feil haha! Vi hadde ca. 6 poster på kryss og tvers av Patzun. Jeg fikk meg en løpetur og var til og med opp i de brateste bakkene her. Etter dette, dro vi til kontoret hvor de hadde noen leker og flere piñatas til barna. Det var ganske sykt å se hvordan barna oppførte seg rundt en piñata, og de skulle ha godteriet haha! Vi fikk også kake og chuchitos. Vertsfamilien min lagde chuchitosene, og det er mais deig med saus og kjøtt på innsiden. Det var god mat og jeg koste meg.

I dag har vi feiret de dødes dag. Jeg synes at det er en veldig fin høytid, ettersom de bruker tiden sin til å pynte gravene og minnes de døde. Om det var noe spesielt den avdøde likte, så legger de det på graven.  Jeg har sett både pepsi og chuchitos på gravene i dag. Vi startet dagen med å ordne oss og jeg fikk hjelp til å kle på meg Maya klærne mine. Jeg fikk også låne noen sandaler av vertsmoren min fordi jeg tok hintet at flip floppene mine ikke var fine nok. Etter dette dro vi på en kirkegård og tuslet rundt og de viste meg deres familie. Vi pyntet ikke, ettersom Thea sin familie tok seg av det igår. Etter dette fulgte vi hovedgaten (som hadde blitt et marked) til enda en kirkegård og til slutt til et jordet hvor alle fløy de hjemmelagde dragene sine. Det er en stor del av dagen. Jeg koste meg mye og det var veldig varmt i dag! Familien min var også flink til å forklare mye av høytiden i løpet av dagen. Vi dro hjem rundt lunsj tid og spiste grillmat på taket. Jeg fikk også snakket mye med familien min og det gjør meg glad, ettersom jeg har lyst til å bli enda bedre kjent med dem. De hadde også mange spørsmål om Norge og andre ting i dag.


PicMonkey Collagediademuertos

  • Emma-Marie

Kommentarer

  1. Siv-Helen sier:

    Flott blogginnlegg :) Så mange fine og koselige bilder og du va kjempefin i de tradisjonelle klærne :) Gleda mæ til neste oppdatering.



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.