Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

16.sep 18:41

tirsdag 20. oktober , 2015 kl. 10:29 i Mario. 0 kommentarer »

Ting jeg har gjort i dag:

– Vært oppå ett høyt tak
– Kjøpt en ball

Siden mandag denne uka har vi SPORere deltatt i åpning av et nybygd hus. TAWREF, organisasjonen vi jobber med i Tanzania, har fra starten av jobbet med å samle inn penger og organisere husbygging til de som trenger det mest her i lokalområdet. Jeg har allerede nevnt dette kommer jeg på, MEN det var fint å være med på åpningen og se alle som har vært med i prosessen. Bilder i neste innlegg.

Vi i SPOR holder fortsatt på med språkkurs, og det skal vi gjøre ut uka. Neste uke, hvis alt går som planlagt, skal vi begynne å jobbe. Jeg skal jobbe på et barnehjem ca. én kilometer unna huset jeg bor i. Mer om dette senere.

Ellers så henger vi i SPOR mye sammen. I helga har vi vært på den såkalte fylla, som ser ut til å være en helgeaktivitet vi alle liker godt. Vi har det gøy sammen, og på lørdag så sov alle sammen over hos Diego. Eller alle bortsett fra Katrine, fordi hun var i bryllup den dagen, så hun kunne ikke joine oss. Bryllup hører jeg masse om. Det er alltid noen som skal gifte seg, og bryllupene er ikke små og lukket for familie og gode venner, men store og det er ikke uvanlig med 200++ gjester. Det er det de sier. Om litt over en uke har broren til Keneth (sporer), bryllup, og vi er alle invitert. Jeg setter pris på åpenheten, og gleder meg til å oppleve et bryllup i Moshi. Det blir nok litt av et levend. Sikkert mye fargede kjoler, dans, sang, mat og drikke, you name it. og folk, ikke minst.

Etter at vi spiste lunsj i dag, dro Nils, Diego, Johanna og meg for å lete etter en høy bygning som vi kunne gå inn i og opp på taket. Vi fant et hotel med fem eller seks etasjer, og gikk opp på taket. Jeg og Johanna har snakket om å dra på et tak slik at vi kan se byen fra et fugleperspektiv, som det heter, og endelig gjorde vi det. Det var kult og befriende å være så høyt oppe og se ned på alle menneskene i de travle gatene i sentrum.

På vei til kontoret kjøpte jeg og Johanna hver vår ball, fotball, som er etterlengtet både fra oss og familiene vi bor hos. Det var gøy å vippe ball i hagen med Emmanuel, og jeg tror den kommer til å bli brukt mye, så lenge den varer hvertfall. Funfact: selgeren som solgte oss fotballen brukte en sykkelpumpe fra biltema til å pumpe luft i ballen. Er ikke biltema norskt?




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.