Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Jobb erfaring!

onsdag 14. oktober , 2015 kl. 17:48 i Nils-Bendik. 0 kommentarer »

Jaa, nå endelig har jeg begynt å jobbe, og det ble til slutt som kokk, som jeg hadde håpet på, har vært travle dager og mye tenking. For det første så vil jeg si at å lære seg et nytt språk er jo morsomt og interessant, men er også vanskelig, går til tider sakte framover. Å det andre er jo og interessant å lære seg den mat kulturen som de har, hvordan de gjør det og hvorfor de gjør som de gjør med den typen mat. Så jeg har følt at hode mitt holder på å sprenges av de alle informasjon som jeg har fått, inntrykk og følelser.

Tanzania eller Afrika har en spesiell væremåte på hvordan de gjør ting å tang på, er jo ikke akkurat så fort. Så derfor har jeg vært veldig spent hvordan de behandle ¨ale carte¨ ( bestillinger av menykarte som kjøkkenet har klart til gjester)
Så etter alle papirer og godkjenning at jeg kunne få lov å jobbe på Uhurru Hotell var klart så gikk egentlig alt på løpende bånn, fikk ordnet med en uniform,altså en kokke jakke og forkle, som er helt likens som alle kokker jakker ,hvit med svarte knapper. Fikk beskrivelse når og hvor jeg skulle begynne, så tirsdagen 6 oktober så begynte jeg å jobbe. Var en helt spesiell opplevelse, språk, væremåte, kultur. Var og spent på om jeg skulle bruke svar bukse eller om jeg kunne bruke shorts, eller om jeg skulle bruke sko eller sandaler, for det er varmt. Temperaturen er helt annen enn i Norge. Liksom på en varm sommer dag i Norge er her nesten det samme,bare det er dobbelt så varmt her. Men, jeg er jo vant til å jobbe med svart buks og gode sko som dekker over ankel, så jeg valgte det.

Etter at jeg har jobbet litt over en uke nå på hoved kjøkkenet, så føle jeg med veldig konvertabel å jobbe med de jeg jobber med, de fleste forstår engelsk og snakker delvis god engelsk. Så jeg har ikke hatt noen problemer med kommunikasjon, kanskje når de snakker med nesten munnen lukket er det veldig vanskelig å høre å forstå men ellers så går det greit. For det meste så prater de bare Kiswahilli og jeg forstår veldig lite, så for det meste jobbe jeg stille å rolig, kanskje jeg høre noen kjente ord og uttrykk. Så jeg forstår kanskje ikke hele setningen, men forstår iallfall noen. Føle at det går sakte men, jeg lærer.

Jeg har ikke hatt så mye tid eller tanke å ta noen bilder fra hotelle, men de vil komme senere, så for du se hvordan er Afrikanske kjøkken ser ut.

Er sky, men endelig fikk jeg bilde av nesten hele Kilimanjaro

Er sky, men endelig fikk jeg bilde av nesten hele Kilimanjaro

Detter bruke jeg å se hver gang jeg går til og fra jobb, er veldig sky, så er ikke så ofte jeg for se fjelllet, kanskje bare fjelltoppen  men ellers så gjømmer den seg på skyene.

 

 

 

 

 

 

Vi blogges.

 

Nils/Nejla

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.