Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Nasjonal dagen, frivillig arbeid og andre utflukter

onsdag 23. september , 2015 kl. 22:49 i Emma-Marie. 0 kommentarer »

Hei!

Forrige helg hadde vi litt frivillig arbeid sammen med Diego. Vi dro til en organisk gård og luket ugress i to timer. Det gikk egentlig ganske bra bort sett fra at vi klarte å stikke oss selv flere ganger på en slags tornebusk, haha. Vi matet også ugresset til kyllingene som de hadde der og de var definitivt fornøyd med det. Det er egentlig ikke så mye mer å si om gårdsarbeidet vårt, annet enn at vi fikk hver sin pose med salat som takk for hjelpen.

PicMonkey Collage

På tirsdag i forrige uke var det nasjonal dag her i Guatemala, og dermed fikk vi alle fri fra skolen. Vi leide sykler på morgenen og fikk rundt 3 timer til å sykle hvor vi ville. I selve Antigua er det stort sett bare brostein og det er veldig vanskelig å sykle på. Det var derfor vi syklet et stykke utenfor byen langs hovedveien sammen med kyllingbussene og annen trafikk. Det gikk veldig bra og vi stoppet ved en koselig liten by. Den ene gutten fra Tanzania klarte å bremse feil, slik at han fikk en del skrubbsår, så vi hjalp han i den lille byen. Menneskene der var veldig interesserte i å se hva som hadde hendt og mange stilte seg rundt oss. Etter litt om og men fikk vi ordnet opp i alt, for så å sykle tilbake til Antigua. I løpet av hele nasjonal dagen, var det mange forskjellige parader i gatene. Hver skole er representert med et korps som spiller og danser i gatene over lengre tid. I seks tiden på kvelden møttes mange av korpsene i parken. Det var helt sinnssykt mange mennesker i parken både på nasjonal dagen og dagen før. De sang nasjonal sangen sin og skjøt opp forskjellige raketter. Lyden av trommene og andre instrumenter forsatte til sent ut på kvelden og det var kjempeartig å se på de forskjellige korpsene. Det var så mange flinke.

PicMonkey Collage1

Vi har hatt mye spansk den siste uken, ettersom vi hadde fri på nasjonal dagen og forrige fredag. Det endte opp med at vi hadde fire timer med spansk på morgenen og to til etter lunsj. Det ble ganske mye i lengden men jeg fikk lov til å gå tur rundt i Antigua de to siste timene. Læreren min i forrige uke het Adriana og var rundt 21 år gammel. Jeg trivdes veldig godt sammen med henne og vi hadde mye å snakke om, så jeg fikk øvd meg på muntlig spansk. Jeg fikk også se mer av Antigua. Læreren jeg har denne uken er også ganske søt, det eneste er at hun snakker veldig fort og det kan være litt vanskelig å forstå henne til tider. Hun snakker sikkert i vanlig tempo og det er bare det faktumet at jeg ikke kan språket som får det til å høres fort ut, haha! På fredagen hadde vi en aktivitetsdag med koordinatoren vår i Patzun, som heter Damaris og vertsbroren min derifra, som heter Raul. Vi hadde noen stafetter og andre morsomme aktiviteter for å jobbe bedre sammen og bli mer kjent med hverandre. Vi fikk også litt informasjon om jobbene våre i Patzun. Området vi var på het Florencia og det var en stor park med mange lekeplasser laget av tre og et basseng som vi fikk bruke til en av utfordringene. Det var en veldig fin dag. Når vi kom tilbake til Antigua så dro vi innom bruktmarkedet og fikk kjøpt noen plagg til så lite som 2 og 3 kroner! I helgen fikk vi dratt på vulkan tur, hvilket Thea allerede har skrevet om og det var en helt fantastisk fin tur. Ellers drar vi innom markedet, cafeer, spisesteder, butikker og ruiner i fritiden vår og jeg var på salsa timer på mandag med Yvonne og alene på tirsdag.PicMonkey Collage2

 

Vi har det i alle fall veldig fint her i Antigua!

 

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.