Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Tilvenningsfase

lørdag 12. september , 2015 kl. 11:01 i Katrine. 0 kommentarer »

Hei igjen!

Nå har vi snart vært her i Tanzania i to uker, og de to ukene har gått så utrolig fort. Vi har swahili-undervisning hver dag (bortsett fra i helgen), så dagene går relativt raskt. På disse to ukene har jeg gjort ganske mye. Jeg har vært ved et fossefall, jeg har vært på et utested kalt Kwetu Lodge, jeg har prøvd forskjellige lokale retter, jeg har lært meg noen nye ord på swahili. Og sist men ikke minst, jeg har klart å få andregradsforbrenning. Sistnevnte kom egentlig ikke som et sjokk. Vi var på et byggefelt på mandag med et annet program fra TAWREF, og der ble jeg altså ekstremt solbrent. Smurte meg masse med solkrem, men med en blanding av hvit hud, svette og sterk sol funket ikke det så bra. Ble ‘heldigvis’ bare ekstremt brent på den ene skulderen, og ikke på begge sider.

I neste uke skal vi besøke arbeidsplassene våre tror jeg, og jeg gleder meg veldig. De administrerende på TAWREF’s kontor sier at barnehjemmet jeg skal jobbe på egentlig er litt langt unna, og at de derfor vil flytte meg til et annet arbeidssted. De kjipe er at det bare er et barnehjem her, men de skulle ta meg med til barnehjemmet og den andre arbeidsplassen, slik at jeg kunne bestemme selv hvor langt jeg orket å reise for å jobbe. Senere i dag skal jeg bli med vertssøsteren min i et bryllup, og det tror jeg blir spennende. Vi skal visstnok oppleve en del bryllup, da vi alle sammen skal i bryllup senere denne måneden, i tillegg til et i desember. Morsomt! Må snart skaffe meg noen nye klær også tror jeg, for jeg har ikke med noen klær som egentlig passer så godt inn her tror jeg. I alle fall ikke til bryllup. 

Det er også så utrolig mange ting å tenke på her, og mange ting å vende seg til. Jeg tør for eksempel enda ikke å ta bussen her alene, da jeg til nå bare har opplevd slosskamper på hver eneste en vi har tatt. Jeg synes også det er litt ubehagelig med alle blikkene jeg får på gaten, men jeg tror og håper det vil roe seg etterhvert. Fikk høre at hvis vi bare oppfører oss som lokale, og gjør akkurat det de gjør, så legger ikke folk så godt merke til oss selv om er hvite. Så det ordner seg nok. En tilvenningsfase må til, håper på å føle meg mer hjemme om ikke så altfor mange uker. Jeg skal trossalt bare være her i 5 måneder (4,5 igjen da), så for min del gjelder det å få med seg mest mulig på den tiden jeg har til disposisjon.

Snakkes sikkert snart igjen! I mellomtiden kan dere stirre babyen under i senk, det ville jeg gjort!

– Katrine

IMG_8068

Babyen til ei som jobber hos TAWREF – så nydelig!

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.