Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

De første dagene i Guatemala

lørdag 12. september , 2015 kl. 18:00 i Emma-Marie. 0 kommentarer »

Hei igjen!

Nå er det endelig min tur til å gi lyd ifra meg. Det har skjedd så ufattelig mye på den korte tiden vi har vært her og jeg skal prøve å holde dere oftere oppdaterte, haha! Da vi endelig kom frem til Guatemala etter en dag med forsinkelse så var vi møtt med stor jubel fra ex-sporerne og det var veldig koselig. De kjørte oss til kontoret til Fundated (vår organisasjon her i Guatemala) og jeg fikk mitt første møte med Guatemala City. Det er virkelig noe for seg selv, trafikken er ekstrem. Folk henger ut av bussene, kjører motorsykkel med hjelmen på armen i stedet for på hodet og sitter bakpå pick-up trucks. Guatemalerne syntes det var komisk at jeg ble litt sjokkert, og jeg har til og med sett politiet sitte bakpå bilene sine. På kontoret fikk vi innføring i hva som kommer til å skje de neste månedene, hvor vi skal jobbe og annet nødvendig informasjon. Jeg kan love dere at vi er i veldig gode hender hos Fundated. Jeg bodde hos ex-spor deltaker Cindy de første dagene og hun bodde i et kjempekult spansk arkitektur inspirert nabolag. Familien hennes var veldig glade for å ha meg der og jeg fikk omvisning av nabolaget og en gate full av kiosk stil butikker. En av ettermiddagene skulle vi til dyrehagen, men på grunn av regntiden her i Guatemala endret vi på planene og dro til noen kjøpesentre og på bowling i stedet. Det var kjempegøy og vi fikk kjøpt oss noen helt enkle mobiler og vi endte opp med å mimre tilbake til de aller første mobilene vi hadde. Vi dro også til Patzun, hvor vi skal bo senere. Det var bare en dagstur for å møte familiene våre og se oss litt rundt. Jeg vil nok skrive mer om familien og livet i Patzun senere, men jeg kan fortelle at de var kjempesøte og veldig spente på å ha meg som datter/søster.

DSC07138

Gaten hos Cindy

 

 

 

Fornøyde jenter på bowling

Fornøyde jenter på bowling

Dagen før vi skulle til Antigua, så bodde jeg hos Christian sammen med Andrea, ettersom han bor veldig nært byen, mens Cindy bodde rett og slett for langt unna, så jeg måtte flytte litt på meg. Vi måtte faktisk ta en såkalt «chicken bus» fra Guatemala City til Antigua og det er noe av det beste jeg har vært med på. Vi måtte presse oss ned midtgangen av bussen og vi ble stående hele turen, mens gammel 80-talls musikk spilte fra høyttalerne. Det var virkelig en ny opplevelse, og du må løpe på og være rask å komme deg ut. Christian tok Andrea og meg med på sightseeing i Antigua og jeg fikk sett mange fine kirker, gater og en helt fantastisk katedral ruin. Vi tilbrakte mye tid på å gå rundt og bare se. Da vi skulle til Antigua neste gang, så fikk ikke Christian start på bilen og tiden gikk. Plutselig så sa han at vi måtte ta kylling bussen og at den allerede var ved hovedveien. Han fikk med seg litt av vår bagasje og jeg måtte bare rive med meg den store bagen min og løpe etter han. Kort tid senere satt tre svette mennesker på bussen og bagasjen vår befant seg på taket. I Antigua fikk vi se skolen og vårt nye bosted.

Chicken bus

Chicken bus

 

Andrea og Christian i parken

Andrea og Christian i parken

Antigua

Antigua

Den gamle katedralen

Den gamle katedralen

Huset til Christian

Huset til Christian

 

Santa Catalina arch

Santa Catalina arch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg bor sammen med Yvonne hos en veldig koselig dame som heter Ruth. Hun smiler hele tiden og serverer god mat. Huset er kjempestort og det er flere jenter som bor her. Noen er fra Guatemala og studerer her og i dag kom ei fra Japan som også holder på å lære seg spansk. Rommet mitt er stort med en god seng. Jeg er super fornøyd! Byen er også nydelig. Jeg elsker bare Antigua mer og mer, det er så fin arkitektur og nesten alle smiler og sier hei når du går forbi. Gatene er fulle av koselige spisesteder og det er mange forskjellige mennesker her ettersom det er en populær turist destinasjon. I løpet av dagene her har vi vært på cafeer, i hovedparken, på markedet, på både salsa og bachata kurs (noe som var kjempegøy og vil skje hver mandag og tirsdag fremover!), og på litt sightseeing med koordinatoren vår som heter Diego. Vi har selvfølgelig også vært på spansk skole hver dag denne uken og jeg føler at det begynner å løsne seg litt. Vi hadde vår første prøve i går, for å teste fremgangen og det gikk faktisk ganske bra. Dermed håper jeg at jeg kan noenlunde spansk når vi er ferdige haha! Vi får nye lærere på begynnelsen av hver uke og vi skal ha fire uker til sammen. Det er litt trist for jeg trives kjempegodt med læreren min som heter Mariela, men jeg satser på at jeg får noen som er like flink i neste uke.

Huset vårt

Huset vårt

Skolen vår

Skolen vår

 

Fornøyd på tur

Fornøyd på tur

Utsikten over Antigua

Utsikten over Antigua

En av de mange kirkene

En av de mange kirkene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg vet ikke helt hva som er planlagt for oss denne helgen, men det blir nok noe gøy. Jeg har det i alle fall veldig bra og skal prøve å oppdatere litt oftere, slik at innleggene ikke blir såpass lange haha!

Her er forresten noen fun facts om Guatemala:

-Trafikken har som sagt sine egne regler.

-Kjøpesentrene i Guatemala City er kjempestore og veldig fine med mange gode butikker, de ville klart seg bra hjemme i Norge!

-Man kaster dopapir i en søppel ved siden doen.

-De spiser middagsmat til både lunsj(13:00) og middag(19:00).

-Det er veldig vanlig å servere frijoles(svarte bønner) til både frokost og middag og de har så mange måter å tilberede det på.

-De er veldig glade i sukker og søte ting.

-Frukten her er kjempegod!

-Mange av menneskene her vil gjøre alt for at du skal ha det bra og de vil ofte vite hvordan det går med oss. De er veldig søte.

-Det er regntid nå og regnet bare kommer som det vil. Noen ganger kan det vare nesten hele dagen, mens andre dager kan det vare veldig kort.

DSC07291

DSC07294

 

Tok med leksene på cafe

Tok med leksene på cafe

 

 

 

 

 

 

 

Emma-Marie

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.