Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Are you a Norwegian?

torsdag 3. september , 2015 kl. 00:05 i Andrea. 0 kommentarer »

Hei, alle som leser bloggen! Jeg skrev litt i går, men fikk ikke postet det. Derfor er det litt tekst fra i går og litt fra i dag.

1. september
Nå er den første kvelden i Guatemala kommet. Etter en laaaaang reise kom vi endelig frem, og det føles ganske bra. Jeg dro hjemmefra mandag morgen 31. august kl 7, og var fremme i Guatemala 1. september kl 11. Prøvde nettopp å regne litt på det, men jeg er rett og slett litt for trøtt til å tenke.
Vi ble møtt med jubel på flyplassen, tok noen fellesbilder og dro så til Fundateds kontor. Spiste lunsj og fikk endelig(!!) vite hvor vi skal bo, litt om familiene våre og hva vi skal jobbe med (skriver om det senere). De første dagene skal vi være i Guatemala City, se oss rundt i byen og få mer informasjon om oppholdet. Disse dagene bor vi hjemme hos SPOR-deltakere som var i Norge dette året. Jeg bor hos en som heter Christian, han bor med familien sin i et utrolig fint hus (iallfall etter min mening) like utenfor Antigua (Los Flores). Det er tre vulkaner rundt her (den ene er aktiv) som man kan se fra verandaen deres. Det har vært mørkt og tåkete siden jeg kom hit så jeg har ennå ikke sett dem, men håper jeg får sett de senere. Om det er fint vær skal jeg ta bilder og legge de ut her, men det er regntid og derfor ofte overskyet.
Selv om jeg trodde jeg ikke hadde noen spesielle forventninger og tanker om hvordan det var her, ble jeg likevel veldig positivt overrasket. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, både fordi jeg er veldig sliten og fordi alle inntrykkene ikke har sunket inn ennå.
Det er kanskje rart, men det har ennå ikke gått helt opp for meg at jeg er i Guatemala, og iallfall ikke at jeg skal bli her såpass lenge. Til tross for det har jeg ikke klart å slutte å smile. Jeg er utrolig spent på hvordan det kommer til å bli, men håper at gleden jeg føler på nå varer alle fem månedene.

Bra utsikt over New York! På vei mot Houston

På vei fra New York til Houston

2. september
I dag startet dagen med frokost som inneholdt blant annet tortillas (noen laget av mais og noen som minnet veldig om lefsene vi bruker til taco i Norge), pan de coco (kokosbrød), et annet brød fullt av sukker og bønnestuing/mos (ser litt ut som brownies, smaker absolutt ikke som brownies). Etter frokost dro vi mot Fundateds kontor i Guatemala City. I løpet av tiden jeg har vært med Christian har jeg nevnt at jeg blant annet ikke liker brunost og ikke liker å gå på ski, og at jeg er en av de få nordmennene som er veldig glad i regn. Så i bilen i dag sa han «Andrea, I need to ask you a serious question. Are you a Norwegian?». Han bodde i Norge i fem måneder, og synes at jeg var helt annerledes enn de andre han hadde møtt. For alle nordmenn MÅ like brunost og å gå på ski, og sol fremfor regn.
Uheldigvis kom vi oss aldri lenger enn til Antigua. Antiguas gater består av brostein, som ikke er like jevn over alt. Lang historie kort: hjulet punkterte, og vi klarte ikke å løsne det for å bytte. Derfor dro vi til et lokalt bilverksted. Etter ca fire timer kom moren til Christian til oss så vi kunne bytte bil, dra til de andre og bli med på resten av opplegget. Før vi fikk dratt ble vi fortalt at det var mye regn i Guatemala City, derfor dro vi hjem i stedet. «Vi» var moren til Christian og meg (vi dro for to timer siden, lurer på om han er der fortsatt). Hun kan overhodet ikke engelsk, og jeg merket at jeg heller ikke er så god i spansk som jeg hadde håpet. Jeg følte meg utrolig dum og flau over at jeg ikke forsto hva hun sa, og heller ikke klarte å snakke med henne selv om jeg gjerne ville. Men på den positive siden gjorde/gjør det meg mer motivert til å lære meg språket. Slik har dagen vært foreløpig. Etterpå skal vi muligens dra tilbake til Antigua, kanskje vi også skal være med de to SPOR-deltakerne fra Tanzania, som bor der. Vi får se. I morgen skal vi dra til Patzun for å møte familiene vi skal bo hos i fire måneder. Gleder meg!

Hasta luego!

-Andrea




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.