Bloggnorge.com // Spor utveksling
Start blogg

Et utvekslingsprogram mellom Norge, Guatemala og Tanzania

Endelig hjemme?

søndag 22. februar , 2015 kl. 02:25 i Tidligere deltakere. 0 kommentarer »

Jeg har vært hjemme i tre uker nå, det er både rart og godt å være hjemme i Norge.

Under den første uken hjemme var alle veldig interesserte i å høre hvordan jeg hadde hatt det de siste fem månedene. Jeg hadde mye på hjertet, å delte det jeg fikk mulighet til. Men etter en stund blir folk leie av å høre på, leie av å høre hvor EKSTEREMT FANTASTISK det har vært, leie av å høre om folk de ikke vet hvem er, og steder de ikke har noen som helst tilknytning til. De har jo tross alt hatt sine liv i Norge de siste månedene. Men det er allikevel vanskelig å være rundt folk som ikke har noe forhold til de tingene, eller de menneskene man snakker om, ikke forstår hva man mener når man sier: Haha, nå minnet du meg skikkelig om Nestor. Hvordan i alle dager skal de vite hvem Nestor er? Det er kanskje teit, og litt barnslig at jeg synes dette er så kjipt. Men sånn er det.

Før avreise ble vi forberedt på kultursjokk, men jeg hadde ikke regnet med å få kultursjokk når jeg kom tilbake til mitt eget hjemland. Små ting som at folk ikke hilser på hverandre, så vidt ser på hverandre når de går forbi hverandre på gata, plager meg noe som hinsides. Folk er rett og slett ganske kjip, Å dette er jo ikke fordi man er dårlige mennesker, men fordi man er vant til en kultur der mitt er mitt, og ditt er ditt. En kultur hvor det til tider virker som at privatlivet er mer verdifullt en det å løfte blikket å se om det er noen rundt deg som kunne trenge et hei, eller et smil. Det er først nå, nå som jeg har fått alt litt på avstand at jeg ser disse små tingene. Å innser at det jeg likte best ved Guatemala, er det jeg misliker sterkest ved Norge. Det jeg savner mest er gavmildheten, gjestfriheten, og hjerterommet. Det er jo ikke det at ikke dette eksisterer i Norge, men vi viser det på en annen måte, å gjerne kun til de som står oss nærmest.

Men nå er det heldigvis ikke sånn at alt er negativt, jeg skal innrømme at det var godt å komme hjem. Hjem til familie og venner, til en kultur jeg på tross av sjokket kjenner ganske godt, og det er veldig deilig å kunne snakke sitt eget språk. Men en ting er helt sikkert, å det er at jeg skal ta med meg de gode sidene ved kulturen i Guatemala og spre den videre, så godt det lar seg gjøre. Jeg skal hilse på folk på gaten, være gavmilg, gjestfri, og ha masse hjerterom.

Å til alle dere som leser bloggen å vurderer å søke. Bare gjør det, grip sjansen, jeg garanterer dere et fantastisk eventyr dere vil ha med dere for evig! Jeg hadde lett gjort det om igjen om jeg fikk muligheten!




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Spor utveksling" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.